Čokoládové duo parfait

HASH(0x56dfc90)

Krok 1
Tmavú a bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, dbáme na to aby sa nám čokoláda nedostala do kontaktu s vodou

Krok 2
Necháme ju vychladnúť na izbovú teplotu

Krok 3
Žĺtka s kryštálovým cukrom našľaháme do hustej peny, tak isto postupujeme s bielkami ktoré vyšľaháme na sneh s práškovým cukrom a dobre vychladenú smotanu vyšľaháme s glukózovým sirupom (glukóza zabraňuje aj vytváraniu kryštálikov vody pri mrazení)

Krok 4
Do tmavej čokolády pridáme brandy a zľahka vmiešame polovicu bielok, žĺtok a šľahačky

Krok 5
Rovnaký postup opakujeme aj pri bielej čokoláde, len namiesto brandy vmiešame Baileys

Krok 6
Cukrárenskú formu – terinu, alebo formu na „srnčí chrbát“ vyložíme potravinárskou fóliou a postupne vrstvíme bielu a tmavú hmotu

Krok 7
Formu dáme do mrazničky minimálne na 4 hodiny. Po dôkladnom zmrazení podávame

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti