Levanduľovo - brusnicové keksíky

320 g hladkej múky 250 g masla 80 g práškového cukru 1 vajíčko 1 ČL kypriaceho prášku nastrúhaná kôra z ½ citróna hrsť brusníc na drobné kúsky nakrájaná 1 ½ sušených levanduľových kvetov Na levanduľový práškový cukor levanduľové kvety práškový cukor

Krok 1
Zmäknuté maslo vymiešame do hladka s práškovým cukrom a vajíčkom.

Krok 2
V druhej mise zmiešame všetky suché ingrediencie a postupne primiešame k maslovej zmesi.

Krok 3
Takto pripravené cesto rozložíme na potravinársku fóliu tak, aby sme mohli z neho spraviť valec s priemerom cca 4 cm.

Krok 4
Necháme v chlade odpočívať, najlepšie cez noc. Na druhý deň nakrájame na tenké plátky a rozložíme na papier na pečenie.

Krok 5
Pečieme pri 200 stupňoch a pečieme približne 8-10 minút. Ešte horúce keksíky obaľujeme v levanduľovom práškovom cukre.

Krok 6
Ten si pripravíme tak, že do dózy s vrchnákom dáme ¼ levanduľových kvetov a ¾ práškového cukru a všetko dobre premiešame. Po 1-2 dňoch cukor bude mať príjemnú levanduľovú chuť.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti