Sladké lievance

200 g polohrubej múky (lepšia alternatíva pšenová, kukuričná) 350 ml mlieka 15 g droždia kôra z jedného citróna vanilkový cukor 1 vajíčko soľ 50 g masla (do cesta pridať rozpustené vlažné) Olej

Krok 1
Z droždia, časti vlažného mlieka a cukru pripravíme kvások, jemne ho zaprášime múkou a necháme ho vykysnúť.

Krok 2
Po vykysnutí kvásku zarobíme zo zvyšnými surovinami jemné-vláčne cesto ktoré necháme nakysnúť aby zdvojnásobilo objem.

Krok 3
Následne pečieme na panvičke do zlatista ( Lievance obraciame až keď uvidíme "bublinky" a cesto bude takmer prepečené).

Krok 4
Hotové lievance natierame džemom a podávame so sezónnym ovocím. Ozdobíme šľahačkou a mätou. Samozrejme fantázii sa medze nekladú :)

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti