Palacinkové batôžky plnené hubami

HASH(0x57552d8)

Krok 1
Do misky dáme mlieko, vajcia soľ a múku a dobre vymiešame na hladké cesto, ktoré necháme asi 30 min odležať pri izbovej teplote

Krok 2
Medzitým sa pustíme do plnky. Čerstvé dubáky nakrájame nadrobno. Na panvici rozpustíme maslo, pridáme pokrájané šampiňóny, dubáky a sušené hríby, podlejeme vývarom a vínom, Za občasného miešania varíme asi 15 minút, kým sa odparí vývar. Primiešame bylinky, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť

Krok 3
Rozpálime panvicu, potrieme ju maslom a nalejeme na ňu palacinkové cesto tak, aby pokrylo celé dno tenkou vrstvou

Krok 4
Pomaly pečieme asi 1 minútku z každej strany

Krok 5
Stonky pažítky vložíme do horúcej vody a necháme chviľku blanšírovať

Krok 6
Z pripravených palaciniek si vykrojíme kruh o priemere cca 12 cm. Do stredu každej palacinky dáme kopcovitú lyžicu hubovej zmesi, pridáme kyslú smotanu a pomocou blanšírovanej pažítky zviažeme do batôžkov

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti