Cuketové lasagne

lasagne.jpg

4 PL masla 3 PL hladkej múky ¾ l polotučného mlieka 2 bobkové listy 1 ČL citrónovej kôry 4 PL olivového oleja 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 250 g cukety 250 g baklažánu 400 g lúpaných konzervovaných paradajok soľ čerstvé mleté čierne korenie muškátový oriešok maslo na vymazanie pekáča 1½ balení lasagne 100 g čerstvého parmezánu

Krok 1
V hrnčeku si na miernom plameni rozpustíme maslo. Prisypeme múku a miešame, kým nebude zásmažka mierne zlatá.

Krok 2
Vlejeme mlieko a metličkou dobre premiešame.

Krok 3
Pridáme bobkový list, citrónovú kôru a miešame, až kým bešamel nezhustne. Trvá to cca 10 minút.

Krok 4
Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej a sprudka na ňom opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.

Krok 5
Pridáme na kolieska nakrájanú cuketu a baklažán a podusíme do mäkka.

Krok 6
Pridáme lúpané paradajky, osolíme, okoreníme a podusíme cca 20 minút.

Krok 7
Z bešamelu vyberieme bobkový list a dochutíme soľou a korením. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.

Krok 8
Pekáč na lasagne vytrieme maslom a pustíme sa do vrstvenia. Na dno pekáča nalejeme vrstvu bešamelu, poukladáme lasagne, polejeme zeleninovým ragú, potom opäť rozložíme lasagne, bešamel, lasagne, ragú a zakončíme bešamelom.

Krok 9
Posypeme parmezánom, na vrch dáme hoblinky masla, vložíme do rúry a pečieme cca hodinku, kým nie sú lasagne upečené do zlatova.

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti