Rebarborový koláč

1429478808.jpg

1 balenie lístkového cesta 450 g rebarbory 3 PL maizeny 1 dcl jablčného muštu 100 g trstinového cukru vanilkový cukor

Krok 1
Rúru si predhrejeme na 170 stupňov.

Krok 2
V miske zmiešame cukor, maizenu, mušt a vanilku.

Krok 3
Rebarboru umyjeme, ošúpeme a nakrájame asi na centimetrové kocky. (Pokiaľ máme mladú rebarboru, šúpať ju nemusíme).

Krok 4
Formu na koláč dobre povytierame maslom.

Krok 5
Cesto vyvaľkáme na kruh, ktorý by mal byť dostatočne veľký, aby pokryl dno aj boky formy.

Krok 6
Formu vyplníme cestom a po bokoch dobre popritláčame prstami.

Krok 7
Na takto pripravené cesto nalejeme tekutú náplň, posypeme rebarborou a vložíme do rúry na cca 30 minút.

Krok 8
Upečený posypeme cukrom a môžeme servírovať.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti