Hruška varená v cukrovom sirupe s miso penou z bielej čokolády a gelom z thajskej bazalky a mäty

1429532813.jpg

4 ks hrušiek 100 g bentiana 100 g kryštálového cukru 100 g vody štipka ružového korenia štipka feniklových semienok štipka secuanskeho korenia celá škorica aníz klinčeky šafrán kôra z jedného citróna 5 ks malín ½ vanilka 1 ks citrónovej trávy Na penu z bielej cokolady a saiyko miso pasty: 100 g smotany 35 % 40 g bielej čokolády 15 g saiyko miso pasty ½ plátok želatiny Na gel z thajskej bazalky a liemetky: 200 ml simple sirup 30 g thajskej bazalky 20 g mäty citrónová šťava podľa chuti Na čokoládovú posýpku: 1 ks vaječného bielka 100 g kakaového prašku 40 g kryštálového cukru štipka morskej soli

Krok 1
Vodu,bentianu, cukor,vanilku a citrónovú trávu dáme do hrnca a privedieme do varu.

Krok 2
Odstavime, pridáme šafrán,citrónovú kôru a na sucho opečené koreniny.

Krok 3
Necháme vychladnúť.

Krok 4
Hrušky ošúpeme, zavákuujeme s pripraveným sirupom a varíme na veľmi miernom ohni cca 20 minút.

Krok 5
Medzitým sa pustíme do čokoládovej peny. Všetky ingrediencie dáme do hrnca, roztopíme, dáme do fľaše a nabijeme dvomi bombičkami, Držíme na teplom mieste.

Krok 6
Simple sirup zohrejeme na teplotu 60 stupňov, vložíme bylinky, rozmixujeme do hladka ponorným mixérom a necháme vychladnúť.

Krok 7
Necháme luhovať cca 30 minút, dochutíme citrónovou šťavou a podľa potreby zahustíme zemiakovým škrobom.

Krok 8
Všetky ingrediencie na čokoládovú posýpku dobre zmiešame,, dáme na plech a pečieme cca 5 minút, podávame teplé.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti