Krémová špenátová polievka

polievka_spenat.jpg

700 g čerstvých špenátových listov 3 PL masla soľ cibuľa 500 ml vývaru 250 ml smotany na šľahanie 5 PL nastrúhaného parmezánu štipka muškátového orieška

Krok 1
Špenátové listy dôkladne umyjeme v studenej vode a necháme odkvapkať.

Krok 2
Špenát dáme do hrnca, posolíme, prikryjeme pokrievkou a povaríme asi 5 minút do zmäknutia.

Krok 3
Necháme vychladnúť, vyžmýkame prebytočnú šťavu a nasekáme.

Krok 4
V hrnci rozpustíme maslo a osmažíme na ňom nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme špenát a krátko osmažíme.

Krok 5
Zalejeme vývarom, pridáme smotanu na šľahanie, dochutíme muškátovým orieškom, privedieme k varu a necháme asi 10 minút "bublať".

Krok 6
Tesne pred dokončením pridáme nastrúhaný parmezán a podľa potreby dosolíme.

Krok 7
Podávame s krutónami.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti