Bezlepková jablková torta - Recept od vás pre vás

1429605586.jpg

3 vajíčka 1dcl mlieka 0,5 dcl oleja 1/2 prášku do pečiva 1/2 KL guarovej gumy 150 g cukru 150 g mix C Na krém: 1 kg jabĺk 1 vanilkový puding cukor podľa chuti Na šľahačkový krém: 1smotana na šľahanie 3 PL cukru 2 kyslé smotany

Krok 1
Žĺtka si vyšľaháme s cukrom na penu, pomaly prilievame mlieko (mierne teplé, zmiešané s rumom) a olej.

Krok 2
Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, guarovou gumou a pomaly šľaháme.

Krok 3
Nakoniec opatrne vmiešame sneh vyšľahaný zo 6 bielkov.

Krok 4
Cesto vylejeme na vymastený a kokosom vysypaný plech a pečieme na 180 stupňov cca 30 minút.

Krok 5
Jablká očistíme a nakrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca dusiť (podlejeme troškou vody),

Krok 6
Dochutíme cukrom, poprípade citrónovou šťavou.

Krok 7
Keď budú jablká mäkké, zalejeme ich pudingom, vymiešaným v troške vody, prevaríme a necháme vychladnúť.

Krok 8
Jablkovú plnku dáme na vychladnutý, džemom potretý korpus.

Krok 9
Šľahačku vyšľaháme s cukrom a pomaličky vmiešame kyslú smotanu.

Krok 10
Šľahačkou potrieme tortu a na vrch nasypeme hoblinky čokolády.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti