Panettone

1450265273.jpg

415 g hladkej múky 150 g cukru 1/2 lyžičky droždia 1 hrnček hrozienok 2 PL rumu 2 PL horúcej vody soľ vanilkový cukor 3 vajcia kôra z jedného citróna 150 ml vlažnej vody 1 PL medu kandizovaná pomarančová a citrónová kôra 1 PL rozpusteného masla 2 papierové formy na panettone

Krok 1
Rum zmiešame s dvomi lyžicami horúcej vody a namočíme do ňho hrozienka.

Krok 2
Vo veľkej mise zmiešame múku, soľ, droždie, cukor, citrónovú kôru a vanilkový cukor.

Krok 3
Pridáme vajíčka, vlažnú vodu a med a ešte raz všetko dobre premiešame.

Krok 4
Cesto hnetieme postupne a po troške do ňho pridávame maslo. Dobre zapracujeme.

Krok 5
Hrozienka scedíme a pridáme spolu s kandizovaným ovocím do cesta.

Krok 6
Hotové cesto zakryjeme fóliou alebo utierkou a necháme na telom mieste nakysnúť.

Krok 7
Nakysnuté cesto rozdelíme na dve rovnaké časti, z ktorých vytvarujeme bochníky, vložíme do papierovej formy na panettone, opäť zakryjeme a necháme nakysnúť až po okraj. ( 3-4 hodinky)

Krok 8
Rúru si predhrejeme na 165 stupňov a dáme piecť. Panettone budú upečené, keď je po vytiahnutí špajla vlhká, nie mokrá. Pečieme cca 60-70 minút.

Krok 9
Necháme vychladnúť a podávame:)

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti