Kvasnicová nátierka

drozdova.jpg

180 g tofu 2 balenia droždia cibuľa 1PL francúzskej horčice štipka kajenskej papriky čierne mleté korenie mletá rasca ½ ČL majoránky 2 PL margarínu 0,5 dcl vody 2 strúčiky cesnaku soľ

Krok 1
Cibuľku nakrájame na drobno a orestujeme na olivovom oleji do sklovita.

Krok 2
Pridáme rascu a nadrobno nakrájaný cesnak a restujeme, pokým sa cesnak nerozvonia.

Krok 3
Poprášime kajenskou paprikou, premiešame a pridáme natenko nastrúhané tofu. Chvíľu restujeme, tak aby sa tofu dobre premiešalo s ostatnými prísadami a olejom a stratilo prebytočnú vodu.

Krok 4
Pridáme rozdrobené droždie, osolíme a podlejeme vodou. Miešame až pokým sa droždie úplne nerozpustí.

Krok 5
Pridáme horčicu, čerstvé mleté čierne korenie, majoránku a dosolíme podľa chuti.

Krok 6
Následne dobre premiešame, krátko prehrejeme a odstavíme z plameňa.

Krok 7
Podávame ako nátierku na čerstvom celozrnnom chlebe, prípadne na hriankach, ozdobené pažitkou alebo jarnou cibuľkou.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti