Ryba so zeleninovými linguine na estragónovom masle

ryba.jpg

800 g ryby (zubáč, halibut filet) 160 g zeler buľva 160 g mrkvy petržlenová vňať 160 g zelenej cukety 160 g očistenej maslovej alebo muškátovej tekvice 1-2 biele cibule morská soľ olivový olej čerstvý estragón 80 g masla petržlenový olej

Krok 1
Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na tenké rezance, cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky.

Krok 2
Tekvicu a cuketu očistíme, vydlabeme a dužinu nakrájame na tenké rezančeky.

Krok 3
Zeleninu zmiešame a dochutíme olivovým olejom.

Krok 4
Rybu osušíme a nakrájame na porcie.

Krok 5
Panvicu potrieme tenkou vrstvou oleja a rybu najskôr na strane s kožou pritlačíme ku dnu, aby sa nám nepokrútila a rovnomerne opiekla.

Krok 6
Po chvíľke otočíme a dopečieme.

Krok 7
Pridáme kúsok masla, natrhaný estragón a krátko prehrejeme.

Krok 8
Rybu vyberieme aj s estragónovým maslom a vo výpeku orestujeme pripravenú zeleninu.

Krok 9
Ochutíme soľou, korením a nakoniec estragónovým maslom.

Krok 10
Na tanier kladieme najskôr zeleninu a potom rybu preliatu maslom.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti