Talianska Pastiera

1457952547.jpg

Cesto: 250 g hladkej múky 125 g kryštálového cukru 125 g masla 1 balenie prášku do pečiva 1 vajce Na plnku: 250 g kryštálového cukru 250 g ryže (najlepšie Arborio) 250 g ricotty 1 balenie vanilkového cukru 2 ČL citrónovej arómy 4 vajcia 1 citrón kandované kokteilové čerešne strúhanka olivový olej

Krok 1
Hladkú múku zmiešame s cukrom a kypriacim práškom. Zapracujeme maslo a vymiesime tuhšie cesto, ktoré dáme do chladničky vychladiť.

Krok 2
Pustíme sa do prípravy plnky; Ryžu uvaríme do mäkka a necháme vychladnúť. Potom zmiešame s ricottou, vanilkovým aj kryštálovým cukrom a vajíčkom. Dochutíme šťavou a kôrou z citrónu a citrónovou arómou a pridáme nasekané kokteilové čerešne.

Krok 3
Tortovú formu vymastíme olejom a vysypeme strúhankou.

Krok 4
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na plát tenký asi 0,5 cm.

Krok 5
Vyvaľkané cesto preložíme pomocou valčeku do formy a prstami rovnomerne roztiahneme aj po jej bokoch.

Krok 6
Do formy nalejeme pripravenú náplň a prečnievajúce okraje cesta pekne ohneme a zľahka pritlačme do náplne.

Krok 7
Zo zvyšného cesta vyvaľkáme valčeky, ktorými vytvoríme na povrchu dezertu mriežku.

Krok 8
Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 45 minút do zlatova.

Krok 9
Ešte teplý posypeme práškovým cukrom.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti