Pohánkové rizoto so šampiňónmi a balkánskym syrom

1460626718.jpg

500 ml (dva hrnčeky) „Naše BIO pohánka lúpaná krúpy“ 200 g šampiňónov „Naše BIO“ 100 g balkánsky syr „Naše BIO“ 1 cibuľa „Naše BIO“ 1 lyžica olivového oleja „Billa Premium extra virgin“ 1 lyžica masla čerstvý tymián a rozmarín

Krok 1
Pohánku dáme do hrnca a pridáme k nej tri hrnčeky vody. Varíme asi tri minúty, kým sa voda nenasaje do pohánky.

Krok 2
Na panvicu prilejeme olej, na kocky nakrájanú cibuľu a rozdrvený cesnak.

Krok 3
Opečieme ich do sklovita. Pridáme nakrájané šampiňóny a opražíme ich. Panvica musí byť dosť veľká, aby sa huby opekali, nie dusili.

Krok 4
Opekáme asi 5 minút, ochutíme soľou, korením a posypeme nasekanými čerstvými bylinkami podľa chuti.

Krok 5
Pridáme uvarenú pohánku, zamiešame a prípadne dochutíme. Do rizota vmiešame studené maslo, aby sa vytvorila krémová zmes z pohánky a húb.

Krok 6
Podávame posypané rozmrveným balkánskym syrom a dozdobené bylinkami.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti