Dolmadakia alebo plnené vínne listy

1478509661.jpg

hrnček ryže 1/2 hrnčeka olivového oleja 1 PL soli 1/3 hrnčeka kôpru 1/2 petržlenovej vňate 4 - 5 mladých cibuliek malá šalotka 1/2 citróna cibuľa čierne korenie listy viniča

Krok 1
Predvaríme si ryžu cca 5 min s bylinkami. Nezabudnite aj do ryže dať trošku citrónu. Zmes plníme do vínnych listov čajovou lyžičkou.

Krok 2
Deravými listami vystelieme hrniec. Zrolujeme - boky listu založíme do vnútra a vzniknutú rolku naukladáme do hrnca.

Krok 3
Zalejeme vodou cca 0,5 cm nad rolky a zaťažíme otočeným tanierom.

Krok 4
Pridáme trochu oleja, soľ a varíme cca 20 min.

Krok 5
Podávame s citrónom.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti