Vianočná polievka zo sušených hríbov, kyslej kapusty a zemiakov

bulharsko.jpg

200 g sušených hríbov zmes 400 g kyslej kapusty 150 g šalotky alebo cibule 60 g masla 70 ml rastlinného oleja 1 PL mletej červenej papriky 2 strúčiky cesnaku 1 PL tekutého polievkového korenia 200 g zemiakov soľ čierne korenie voda na zaliatie sušených hríbov

Krok 1
Sušené hríby namočíme cez noc do studenej vody, po napučaní hríbov vodu zlejeme a odložíme. Vodu zlejeme aj z kyslej kapusty, tiež odložíme.

Krok 2
Hríby a kapustu zomelieme na mäsovom mlynčeku.

Krok 3
Na oleji si zarestujeme šalotku do slabo hneda, pridáme zomletú zmes hríbov a kapusty, posypeme mletou červenou paprikou a podlejme šťavou z kapusty a hríbov.

Krok 4
Prevaríme a dochutíme roztlačeným cesnakom, polievkovým korením, soľou a korením a zjemníme maslom.

Krok 5
Na vrch poukladáme do zlatista upečené zemiaky. Dekorujeme petržlenovou vňaťou a do zlata zarestovanými šampiňónmi, čerstvou hlivou, poprípade hubami šitake.


TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti