Zeleninové fašírky so zeleninovými hranolčekmi

1488552099.jpg

Zeleninové fašírky 3/4 hrnčeka hrášku 1/2 hrnčeka kukurice 1-2 mrkvy strúčik cesnaku jarná cibuľka červená sladká mletá paprika štipka kurkumy olivový olej 2 vajcia morská soľ oregano Zeleninové hranolčeky mrkva zeler olivový olej soľ ak chcete tak aj čierne korenie a majorán

Krok 1
FAŠÍRKY - Do veľkej misky dáme hrášok a kukuricu, ktorú ak používame mrazenú, umyjeme v sitku teplou vodou a necháme odkvapkať).

Krok 2
Mrkvy očistíme a nastrúhame. Cibuľku na drobno pokrájame a primiešame k pripravenej zelenine. Zmes dochutíme koreninami a bylinkami podľa chuti.

Krok 3
Pridáme vajíčka a premiešanú zeleninovú zmes rozdelíme na polovicu. Jednu dáme do mixéra a jemne premixujeme. Vrátime späť do misy k zvyšnej zmesi. Dochutíme jednou až dvoma lyžicami olivového oleja.

Krok 4
S takto spracovanej zmesi tvoríme fašírky. Vezmeme si do ruky toľko, aby sa nám spravila v rukách fašírka menšia ako dlaň. Lepšie potom držia formu. Vytlačíme z nej ešte šťavu a vyformujeme.

Krok 5
Ukladáme ich na vyložený plech s papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov. Vyberáme potom, čo sú fašírky súvisle sfarbené do zlatista.

Krok 6
Ako príloha sa hodí uhorkovo paradajkový šalát dochutený bylinkami - napríklad kôprom, prípadne pažítkou.

Krok 7
HRANOLČEKY - Očistenú mrkvu a zeler nakrájame ako hranolčeky. Zeleninu dáme do misky, kde máme zmiešaný olivový olej so soľou a korením.

Krok 8
Takto pripravenú zeleninu dáme piecť na papieri na pečenie do vopred vyhriatej rúry 200 stupňov.


TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti