Domáce pečené šišky

1488109052.jpg

KVÁSOK 175 ml mlieka ½ kocky droždia štipka trstinového cukru CESTO 150g špaldovej celozrnnej múky 150g bielej hladkej špaldovej múky 50g cukru 1 žĺtok kôra z citróna 30g repkovo-reďkvového oleja štipka soli džem

Krok 1
Z mlieka, droždia a trstinového cukru vypracujeme kvások. Keď je hotový, pridáme ostatné ingrediencie z rozpisu.

Krok 2
Vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť. Potom vyvaľkáme a vykrajujeme šišky. Ak plánujeme zdobiť džemom, strednú dierku nevykrajujeme.

Krok 3
Ukladáme ich na papier na pečenie na plech a necháme podkysnúť 10-15 minút kým sa nám rozpáli rúra.

Krok 4
Pečieme pri 180 stupňoch až kým nie sú upečené. Ešte teplé jemne a zľahka potrieme olejom, aby boli pekné lesklé.

Krok 5
Na čokoládovú polevu použijeme čokoládu s vyšším podielom kakaa a olej.


TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti