Polievka z medvedieho cesnaku s pečenými cherry paradajkami

Polievka z medvedieho cesnaku.
Zdroj: Teleráno

1PL rastlinné maslo alebo 1,5 PL oleja 1 cibuľa 1 zemiak 150 g medvedí cesnak 500 ml zeleninový vývar 200 ml sójové mlieko ¼ čl čierne korenie muškátový oriešok 1PL citrónová šťava 6 ks cherry paradajky 1 ČL tymián sušený 1 PL olivového oleja soľ

Krok 1
Paradajky umyjeme, prekrojíme na polovice a rozložíme na plech prekrojenou stranou hore, posypeme trochou soli, tymiánom a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v rúre pri teplote 150 stupňov cca 1 hodinu.

Krok 2
V hrnci rozpustíme maslo a opražíme na ňom do sklovita na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme očistený surový zemiak nakrájaný na menšie kocky, podusíme, ochutíme čiernym korením a muškátovým orieškom.

Krok 3
Zalejeme vodou a pridáme zeleninový bujón. Uvaríme do mäkka asi 20 minút.

Krok 4
Pridáme nahrubo nakrájaný medvedí cesnak, z ktorého sme odstránili hrubé stonky (časť vňate odložíme nabok na ozdobenie), privedieme k varu a povaríme ešte cca hodinu.

Krok 5
Odstavíme polievku z ohňa, pridáme sójové mlieko a rozmixujeme ručným mixérom. Dochutíme ju citrónovou šťavou, podľa potreby soľou a čiernym korením.

Krok 6
Servírujeme s pečenými paradajkami, ozdobíme najemno nakrájanými listami medvedieho cesnaku.


TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti