Sýta polievka z bielej fazule

tekvice-podla-vladka-morochovica.jpg

300 g bielej fazule 2 veľké mrkvy 1 bielu cibuľu (môže byť aj obyčajná) 1-2 strúčiky cesnaku bobkový list čierne korenie 3 listy ligurčeka 1 ČL sladkej červenej papriky 3 ČL morskej soli 1 PL sušeného majoránu 1 liter zeleninového vývaru bio slnečnicový olej riasa kombu

Krok 1
Bielu fazuľu si dôkladne umyjeme a namočíme aspoň noc pred prípravou do studenej vody. Potom ju dáme dusiť na mäkko do zvlášť hrnca, s jednou malou lyžičkou soli, bobkovým listom, riasou kombu a pár guličkami čierneho korenia.

Krok 2
Na rozpálenom oleji si osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu. Potom pridáme očistenú a postrúhanú mrkvu. Naozaj do tejto polievky odporúčame mrkvu postrúhať, pretože lepšie pustí sladkú chuť, ktorá tejto polievke mimoriadne pristane.

Krok 3
elú zmes za stáleho miešania opražíme a pridáme pretlačený cesnak. Chvíľu ešte podusíme, aby chute spolu splynuli a až potom pridáme soľ a mletú sladkú papriku.

Krok 4
Počkáme kým sa nám uvarí fazuľa a potom zeleninovú zmes primiešame do hrnca s fazuľou. Všetko si zalejeme zeleninovým vývarom a vodou tak, aby bola hladinou mierne nad fazuľou.

Krok 5
Pridáme poslednú lyžičku soli, na drobno nasekaný ligurček, majorán a celú polievku, ešte necháme prevrieť a aspoň 15 minút povariť, aby spolu splynuli všetky chute. Nakoniec polejeme trochou octu.

Krok 6
Kto má rád smotanové polievky, môže ju ešte dochutiť malou sójovou smotanou, ktorú si zmiešame v hrnčeku s štipkou soli, majoránu a mletej červenej papriky a pomaly za stáleho miešania prilievame do polievky.


TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti