Perkelt z králika s batátovými gnocchi

1492124496.jpg

PERKELT 1/2 králika 400 ml kokosového mlieka alebo domáceho mandľového mlieka (prípadne klasickej sladkej smotany - ľahkosť jedla sa však vytratí). Túto zložku môžeme aj vynechať a spraviť ho čisto na prírodno. 3 mrkvy petržlen 1/2 zeleru veľká cibuľa strúčik cenaku vetvička čerstvého ligurčeku (necháme ho vcelku) 2 malé lyžičky morskej soli štipka sladkej mletej papriky slnečnicový olej za studena lisovaný GNOCCHI 1-2 batáty semolínová múka 1-2 vajíčka (podľa množstva batátov) Voliteľné: strúčik cesnaku soľ petržlen jarná cibuľka

Krok 1
PERKELT - zeleninu očistíme, na drobno nakrájame a zrýchla osmahneme na rozpálenom vami zvolenom tuku (Mirka odporúča hroznový olej alebo ghee maslo). Všetko posolíme, pretlačíme cesnak a premiešame

Krok 2
Pridáme umytého králika aj s kosťami. Zalejeme vodou. Nakoniec pridáme celú vetvičku ligurčeka.

Krok 3
Necháme ho vcelku, aby sme ho potom vedeli z vývaru odstrániť. Polievku varíme kým nie je králik mäkkučký. Najlepšie v tlakovom hrnci cca 45 minút. Králika vyberieme a očistíme od kosti.

Krok 4
Zeleninu z polievky rozmixujeme vo vývare, nie však úplne na kašu. Použijeme zhruba 250-300 ml vývaru - podľa množstva zeleniny.

Krok 5
V druhom hrnci zohrievame kokosové alebo mandľové mlieko. Ochutíme ho mletou sladkou paprikou. Pridáme pomixovanú zeleninu a mäso z králika.

Krok 6
Všetko spolu ešte podľa chuti posolíme (nemusíme). Perkelt podľa potreby môžeme riediť vývarom na požadovanú hustotu.

Krok 7
GNOCCHI - Batát očistíme a nastrúhame na drobno. Následne ho zvážime a podľa váhy batátov pridáme rovnaké množstvo semolínovej múky. Pridáme jedno až dve vajíčka - podľa množstva zmesi. Ľubovoľne dochutíme a rukou vypracujeme bochník.

Krok 8
Odtrhneme z neho kúsok a ušúľame valček, ktorý si nakrájame na stredné kúsky a jemne ich spracujeme do menších valčekov.

Krok 9
Dáme ich do vriacej vody, ktorú vopred osolíme a pridáme kvapku oleja.

Krok 10
Varia sa zhruba 12-15 minút. Môžete jeden vybrať, prekrojiť a skontrolovať, či už sú hotové.


TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti