Petržlenovo-orechový koláč s krémom

1493033187.jpg

150 ml olivového alebo hroznového oleja (bez výraznej chuti - čím neutrálnejší, tým lepší) 150 g hnedého cukru 3 vajíčka 150 g celozrnnej pšeničnej múky 2 lyžičky sódy bikarbóny 1 lyžička prášku do pečiva 1 lyžička soli 1 lyžička mletej škorice 1 lyžička chai tee korenia 125 g petržlenu 100 g vlašských alebo pekanových orechov KRÉM 40 g mäkkého masla 60 g hnedého cukru 150 g smotanového syra postúhaná pomarančová kôra sušená pomarančová kôra opražené pekanové orechy

Krok 1
Trúbu vyhrejeme na 170 stupňov, teplovzdušnú na 150 stupňov. Formu na srnčí chrbát vymažeme alebo vystelieme papierom na pečenie.

Krok 2
Olej spolu s cukrom a vajíčkom vyšľaháme do krémovej peny. Postupne pomocou lyžice zmiešame múky, sódu a prášok na pečenie

Krok 3
Následne dochutíme zvyšnými ingredienciami, na jemno nastrúhaným petržlenom a nasekanými orechmi. Koláč pečieme 40 minút.

Krok 4
KRÉM - Pripravíme ho vyšľahaním cukru a masla pomocou metličiek.

Krok 5
Potom pridávame smotanový syr a postrúhanú kôru z pomaranču.

Krok 6
Natrieme ho na vychladený koláč a necháme odstáť.

Krok 7
Ozdobíme sušenou pomarančovou kôrou a na sucho opraženými pekanovými orechmi.


TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti