Quinoovo-špargľové muffiny

bravcova-mast.jpg

150 g uvarenej quinoi 60 g celozrnnej múky 130 g polenty 1 PL prášku do pečiva z vínneho kameňa štipka sódy bikarbóny 1/2 lyžičky arrowroot prášku 250 ml mandľového mlieka 3 PL olivového oleja 3 vajíčka hrsť sušených paradajok v oleji 4 ks zelenej špargle

Krok 1
V jednej miske pripravíme cesto zmiešaním polenty, múky, quinoi, prášku do pečiva, sódy bikarnóny, na drobno posekyných sušených paradajok, na drobno posekanej špargle a soli.

Krok 2
V druhej vymiešame mandľové mlieko s vajíčkami, olejom a arrowroot práškom.

Krok 3
Následne všetko jemne zmiešame a vytvoríme hladké cesto.

Krok 4
Muffinový plech vymastíme, vložíme papierové košíčky do jednotlivých otvorov a nalejeme do nich cesto.

Krok 5
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov až kým sa nám neprestane lepiť drevené špáradlo v strede muffinu.


TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti