Jablkovo ovsený koláč

sefkucharovi-vojtovi-artzovi-uz-kuchyna-nestaci.jpg

250 g jemných ovsených vločiek 80 g strúhaného kokosu 80 g hrozienok 400 ml horúcej vody 400 g jabĺk 150 g bieleho jogurtu 3 vajíčka 6 lyžíc medu pekanové orechy kypriaci prášok s vínnym kameňom škorica

Krok 1
Do veľkej misy dáme vločky s kokosom a zalejeme vriacou vodou. Premiešame , pridáme biely jogurt.

Krok 2
Vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka. Z bielok vyšľaháme sneh, žĺtka zmiešame s medom a pridáme do ovsenej hmoty. Sneh zľahka primiešame do zmesi, kde sme pred tým pridali kypriaci prášok.

Krok 3
Hrozienka vopred namočíme do studenej vody. Potom ich scedíme a pridáme do hotovej zmesi.

Krok 4
Hotové cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie, alebo do muffinkových košíčkov.

Krok 5
Jablká nakrájame na tenučko a poukladáme na vrch. Posypeme vrch aj s jablkami škoricou. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca 30-35 minút.

Krok 6
Tesne pred dopečením koláč posypeme drvenými pekanovými orechami a zľahka pokvapkáme medom. Vytvorí to chutný karamelizovanú kôrku.


TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti