Kimchi z čínskej kapusty a reďkovky Daikon

urobte-si-kavu-ako-od-baristu.jpg

3 hlávky čínskej kapusty soľ ( 4% z váhy kapusty) 1 ks bielej reďkovky Daikon 1 viazanička najemno nakrájanej jarnej cibuľky MARINÁDA 250 -300 ml rybieho vývaru – Dashi stock 1 lyžica hladkej múky 4 lyžice rybacej omáčky 1 lyžica cukru 4 lyžice namletého čili 7 až 8 strúčikov nastrúhaného cesnaku 1 lyžica nastrúhaného zázvoru

Krok 1
PRÍPRAVA KAPUSTY - Čínsku kapustu pozdĺžne nakrájame na 4 časti. Odstránime hlúb, ale kapustu ponecháme v pôvodnom tvare.

Krok 2
VERZIA A - Dobre posolíme medzi jednotlivými listami a pri koreni kapusty ešte viac. Necháme najlepšie cez noc odležať.

Krok 3
VERZIA B - Dáme do veľkej misy a zalejeme slaným 10% roztokom (100g soli zalejeme litrom vody). Necháme odležať cez noc.

Krok 4
Reďkovku očistíme nakrájame najemno alebo nasekáme a zmiešame so soľou a jemne vytlačíme vodu.

Krok 5
MARINÁNDA - Do hrnca dáme variť rybí vývar, múku a rybiu omáčku. Necháme zredukovať do hustoty pasty, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Pridáme ostatné suroviny (čili, zázvor a cesnak) a dobre zmiešame.

Krok 6
Do tejto zmesi pridáme bielu reďkovku, nakrájanú na tenké rezančeky a na šikmo pokrájanú mladú cibuľku. Všetko dobre premiešame.

Krok 7
Kapustu prepláchneme viackrát v čistej vode, necháme dobre odkvapkať.

Krok 8
Jednotlivé listy ( vrstvy ) kapusty potrieme pripravenou zmesou a na záver polejeme zvyškom marinády. Podľa potreby ešte prilejeme trochu slanej vody z nálevu, v ktorom bola kapusta.

Krok 9
Natlačíme do väčších uzatvárateľných nádob a na tmavom mieste necháme vykvasiť.

Krok 10
Necháme kvasiť asi 2-4 dni. Potom uložíme do chladničky. V pohároch kimchi vydrží niekoľko mesiacov.

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti