Hrnčekový jogurtový koláč s ovocím

tento-muz-je-slovensky-hroznovy-kral.jpg

1 väčšie balenie gréckeho jogurtu (napr. 250 ml - tým istým kelímkom môžete merať pomer ostatných ingrediencií) 1 kelímok múky 3/4 kelímka brezového alebo trstinového cukru 1/2 prášku do pečiva z vínneho kameňa 2 vajíčka mletá škorica podľa chuti vanilka podľa chuti hrsť sušených hrozienok vami zvolené ovocie

Krok 1
Všetky ingrediencie spolu vymiešame na hladké cesto.

Krok 2
Hrozienka namočíme do studenej vody, aby mierne napučali.

Krok 3
Jednu hrušku nastrúhame na jemno, druhú nakrájame na plátky. Postrúhanú hrušku primiešame spolu s hrozienkami do cesta.

Krok 4
Vrch cesta ozdobíme pokrájanou hruškou a zľahka ešte posypeme škoricou a vanilkou.

Krok 5
Cesto nalejeme do vymastenej formy na pečenie. Rúru vyhrejeme na 175 stupňov a pečieme zhruba 30-40 minút, záleží to od typu rúry.

Krok 6
Minútu pred vytiahnutím ešte zvrchu zľahka koláč polejeme javorovým sirupom a necháme ho skaramelizovať.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti