Lahodné tekvicové rizoto

konrad.jpg

1 kg tekvice hokkaido nakrájanej na kúsky 3 PL olivového oleja malý zväzok šalvie 2 varné vrecká guľatozrnnej ryže 1,5 l horúceho zeleninového bujónu 50 g masla 1 na jemno nasekanú cibuľu 1 malý pohárik bieleho vína 50 g parmezánu na posypanie

Krok 1
Predhrejte trúbu na 220 °C.

Krok 2
Kúsky tekvice premiešajte s lyžicou oleja a polovicou nasekaných šalviových lístkov. Preložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte zhruba 15 minút do mäkka.

Krok 3
Medzitým vložte dve vrecká ryže do hrnca, zalejte vývarom a varte podľa návodu.

Krok 4
V druhom hrnci si rozpusťte polovicu masla, prisypte cibuľu a opekajte osem až desať minút za občasného miešania.

Krok 5
Pridajte odkvapkanú ryžu, prilejte víno a nechajte ho odpariť.

Krok 6
Zvyšné šalviové lístky opečte na oleji do chrumkava.

Krok 7
Polovicu pečenej tekvice rozmixujte na pyré a spolu so syrom a zvyšným maslom vmiešajte do ryže.

Krok 8
Nechajte pár minút stáť. Nakoniec pridajte do rizota pečené kúsky tekvice, ozdobte šalviou a posypte parmezánom.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti