Fazuľová paštéta podľa ambasadorky HÝBSA

1509664247.jpg

250 g uvarenej bielej fazule 1 mrkvu 1 strúčik cesnaku 1 červenú cibuľu hrsť tekvicových semien hrsť slnečnicových semien ghee maslo 1 malú čerstvú chilli papričku morskú soľ 1 lyžicu sušeného rozmarínu 1 vajíčko

Krok 1
Na ghee masle opražíme nakrájanú cibuľku. Jemne osmahneme a pridáme semienka. Pražíme do chrumkava.

Krok 2
Tesne pred dokončením pridáme pretlačený cesnak a chilli papričku. Posypeme sušeným rozmarínom a premiešame.

Krok 3
Maslové fazuľky rozmixujeme dohladka spolu s mrkvou a trochou vývaru na hustú kašu.

Krok 4
Primiešame ku zmesi na panvici, pridáme vajíčko a všetko dôkladne premiešame. Hotovú zmes prípadne dochutíme soľou.

Krok 5
Formičky na pečenie do ktorých budeme dávať paštétu zľahka vytrieme nami zvoleným tukom.

Krok 6
Dáme piecť do rúry vyhriatej na 210 stupňov zhruba 20 minút, kým nebudú kraje zlatisté a z vrchu pevná "kôrka".

Krok 7
Hotové paštéty necháme vychladnúť. Môžeme ich podávať napríklad s tenučkým sardínskym chlebíkom, ktorý je sušený a chrumkavý ako krekry.

Krok 8
Na záver ešte posypeme klíčkami a pridáme čerstvú zeleninu.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti