Opité gaštanové poháre od finalistky MasterChef

1511993421.jpg

1 vajce 80 g trstinového cukru 80 g masla 125 g hladkej špaldovej muky 1 lyžička kypriaceho prášku 0,5 dcl mandľového likéru gaštanové pyré smotana na šľahanie kyslá smotana 300 g čokolády 200 g hladkého tvarohu 200 g mascarpone soľ

Krok 1
TIP na plnenie do fingerfoodov: nalejeme karamel, potom rozmrvený korpus, gaštanový krém, čokoládovú penu a nakoniec šľahačku.

Krok 2
Zmes vylejeme do ľubovoľnej silikónovej formy a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na asi 20 až 25 minút a potom necháme vychladnúť.

Krok 3
Gaštanové pyré zmiešame s 250 g kyslej smotany a s trochou rumu.

Krok 4
Roztopíme si 300 g čokolády vo vodnom kúpeli. Vyšľaháme si 350 g šľahačky, pridáme 200 g hladkého tvarohu, 200 g mascarpone a vychladnutú čokoládu.

Krok 5
Väčšiu šálku trstinového cukru dáme do hrnca, na miernom ohni rozpustíme, pomiešame a odstavíme z ohňa. Hneď zalejeme dvoma sladkými smotanami a miešame kým sa nám karamel nezredukuje na hustotu, akú chceme. Podľa chuti dosolíme.

Krok 6
TIP na plnenie do fingerfoodov: nalejeme karamel, potom rozmrvený korpus, gaštanový krém, čokoládovú penu a nakoniec šľahačku.


TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti