Bezlepkové halušky so špenátom a hlivou

1522914778.jpg

3 ks hlivy kotúčovej 1 cibuľu 5 strúčikov cesnaku (striedku-klíčok vyberte) mrazený listový špenát (prípadne pretlak) kokosový olej kurkumu mletú korenie čierne mleté čerstvý špenát 200ml sójovej smotany umeocot 2 surové zemiaky pohánková múka

Krok 1
Na kokosovom oleji, kurkume, čiernom korení opečiete na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak, pokrájané hlúby z hlivy, podusiť a premiešať s čerstvým špenátom.

Krok 2
Mrazený listový špenát v malom hrnci zohrejete,a by sa voda odparila. Pridajte sójovú nesmotanu, cesnak, rozmixujte a ešte raz zohrejte. Na záver primiešajte umeocot.

Krok 3
Hlivy priečne nakrojte a orestujte.

Krok 4
HALUŠKY: 2 surové zemiaky nastrúhajte a rozmixujte a jemne osoľte.

Krok 5
Pridájte pohánkovú múku a riadne vymiešajte na hustejšie cestíčko, ktoré necháte odstáť.

Krok 6
Halušky uvarte vo vriacej osolenej vode.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti