Karfiolové placky obalené v parmezánovej strúhanke

slovak-varil-pre-britsku-smotanku.jpg

1 karfiol 1 cibuľa 3 strúčiky cesnaku 1 vajce 200 g strúhaného syra štipka kurkumy soľ ovsené vločky parmezán kukuričné corn flakes bylinky

Krok 1
Uvaríme si karfiol do mäkka. Následne ho precedíme a necháme poriadne odkvapkať. Ak ostane príliš mokrý, môže to spôsobiť, že následne celá zmes, ktorú bude treba obaliť v strúhanke bude vláčna a nepodari sa to.

Krok 2
Cibuľu nakrájame na drobné kúsky a opražíme na oleji do zlatista.

Krok 3
Karfiol si v miske rozpučíme na kašu. Pridáme cibuľu, pretlačený cesnak, syr, vajíčko, soľ a kurkumu, a všetko poriadne premiešame.

Krok 4
Pokiaľ chceme placky sýtejšie alebo je zmes riedka, môžeme pridať napríklad ovsené vločky, ktoré necháme predtým napučiť v horúcej vode. Použiť môžete aj quinou, bulgur alebo jačmenné krúpy.

Krok 5
Medzitým si pripravíme strúhanku. Rozmixujeme kukuričné corn flakes na hladkú múku. Vysypeme do misky, kde pridáme nastrúhaný parmezán, bylinky (bazalka, oregáno), trochu soli a červenej papriky.

Krok 6
Z hustej zmesi si odoberieme kúsok, v rukách vytvarujeme guľôčku, ktorú obalíme v strúhanke.

Krok 7
Ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie tak, že položíme guľôčku na papier a lyžicou vytvarujeme tenké placky.

Krok 8
Dáme piecť na 15 minúť do vyhriatej rúry na 180 stupňov.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti