Fritule s gaštanovou omáčkou

1517042376.jpg

FRITULE tuhší biely jogurt hladká špaldová múka - 2 tégliky od jogurtu 3 lyžice trstinového cukru 1 kypriaci prášok limetková kôra 2 vajcia olej na vyprážanie práškový cukor na obalenie GAŠTANOVÁ OMAČKA sladká smotana gaštanové pyré žltok

Krok 1
Vyšľaháme vajcia s cukrom do penista, pridáme jogurt , kôru a všetky ostatne ingrediencie a prešľaháme, necháme oddychovať.

Krok 2
Do nie úplne rozpáleného oleja pomocou malej lyžičky a prstu hádžeme fitulky.

Krok 3
Ak sa nám začnú samé otáčať, cesto je presne také, ako ma byť.

Krok 4
Keď fritule chytia zlatistú farbu vyberieme ich na kuchynskú utierku , podľa chuti ich obalíme v práškovom cukre.

Krok 5
GAŠTANOVÁ OMÁČKA - Sladkú smotanu vylejeme do hrnca a na miernom ohni začneme zohrievať , pomaly do nej rozmrvíme gaštanové pyré a metličkou pomiešame.

Krok 6
Keď bude omáčka horúca za stáleho miešania pridáme žĺtok , rum a chvíľočku povaríme.

Krok 7
Omáčkou polejeme fritule a podľa fantázie dozdobíme.


TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti