Mrkvový koláč s lieskovými orechami

velkonocny-battle-medzi-gizkou-onovou-a-tatianou-zidekovou.jpg

4 vajíčka 225 g trstinového cukru alebo xylitolu, erytritolu 200 ml hroznového oleja 225 g bezlepkovej múky na pečenie alebo 200 g jemnej špaldovej 150 g pomletých lieskových a vlašských orieškov 1/2 lyžičky soli 1/2 sáčku kypriaceho prášku do pečiva 1 lyžička jedlej sódy 1 lyžička škorice 1/2 lyžičky mletého zázvoru 5 stredne veľkých mrkiev postrúhame na jemno vami zvolený lekvár-primiešaný po lyžičkách do surového cesta vyliateho v mise na pečenie

Krok 1
Misu vytrieme maslom alebo kokosovým tukom. Posypeme hrubou múkou, aby sa nám cesto neprilepilo.

Krok 2
Vajíčka vyšľaháme s nami zvoleným cukrom do svetlej peny. Následne do nej zapracujeme olej.

Krok 3
Prisypeme preosiatu múku s pomletými orechami do ktorých sme pridali všetky ostatné suché ingrediencie.

Krok 4
Na záver pridáme na drobno nastrúhanú mrkvu a všetko dôkladne premiešame.

Krok 5
Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov, zhruba 1 hodinu, pokiaľ nám po zapichnutí drevené špáradlo nevyjde z koláča čisté.

Krok 6
Tento koláč výrazne chutí lepšie 12 hodín po dopečení.


TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti