Karamelové cupcaky so slávnymi cukríkmi

1522572610.jpg

3 vajcia 190 g zmäknutého masla 200 g krupicového cukru 125 g vanilkového jogurtu 255 g preosiatej hladkej múky 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva 1 ČL vanilkového extraktu cca 5 – 6 ks krowiek (prípadne viac alebo menej, podľa chuti) KRÉM karamelový puding 300 ml mlieka 1 balík vanilkového cukru 2 PL krupicového cukru 30 – 40 g zmäknutého masla pár krowiek na ozdobu

Krok 1
Rúru predhrejeme na 160 °C. Pripravíme si plech na muffiny a do každej jamky dáme papierový košík.

Krok 2
V mise tyčovým mixérom alebo v mixéri vyšľaháme do peny vajcia, maslo a cukor.

Krok 3
Pri stredných otáčkach potom vmiešame do hmoty jogurt, múku, kypriaci prášok do pečiva a vanilkový extrakt.

Krok 4
Šľaháme dve minúty, kým nie je cesto ľahké a krémové.

Krok 5
Medzitým si na menšie kúsky nakrájame krowky, ktoré potom už len vareškou vmiešame do cesta.

Krok 6
Hotové cesto nalejeme do jednotlivých košíkov a pečieme do zlatista vo vyhriatej rúre približne 20 minút.

Krok 7
POSTUP NA KRÉM - V 100 ml mlieku rozmiešame puding, vanilkový cukor a krupicový cukor.

Krok 8
Zvyšných 200 ml mlieka vlejeme do hrnca a trochu ho zohrejeme. Potom doň vlejeme pudingovú zmes a za stáleho miešania varíme ako klasický puding.

Krok 9
Keď hmota zhustne, dáme ju do misky a necháme vychladnúť.

Krok 10
Potom do pudingu vmixujeme pomocou mixéra a na najnižšom stupni po kúskoch maslo, čím vznikne krém.

Krok 11
Krém dáme do vrecka na zdobenie a ľubovoľne ním zdobíme cupcaky.

Krok 12
Na vrch každého cupcaku dáme kúsok krowky.

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti