Quinoa s medvedím cesnakom

1523312328.jpg

1 pohár quinoi morská soľ 2 veľké paradajky 100 g očisteného mladého hrášku 1 červená cibuľa štipka čierneho mletého korenia 1/2 sladkej červenej papriky 15-20 listov medvedieho cesnaku kokosový tuk

Krok 1
Quinou opláchneme a dáme variť so štipkou soli v pomere vody 1:2.

Krok 2
Medzitým nadrobno nasekáme červenú cibuľku, paradajky a papriku. Na rozohriatej panvici s kokosovým tukom ( kto nemá rád kokosovú chuť, môže použiť iný olej ) osmahneme cibuľku a kto má problém s trávením surovej papriky tak pridá aj papriku.

Krok 3
Tesne pred dokončením cibule s paprikou môže na pár sekúnd pridať aj paradajky, nech sa podusia. Lepšie sú však radšej čerstvé. Snažíme sa predsa udržať to, čo najviac vitamínov v pokrme.

Krok 4
Uvarenú quinou zmiešame s pripravenou zeleninovou zmesou. Zľahka okoreníme. Dôkladne premiešame a prisypeme surový mladý hrášok.

Krok 5
Listy medvedieho cesnaku umyjeme a posekáme na malé kúsky. Pridáme úplne na koniec, aby sme ponechali všetky výživné látky v ňom.


TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti