Cukety plnené ricottou so špenátom v paradajkovej omáčke

jedli-ste-uz-rebarboru-na-slano-my-v-telerane-ano.jpg

4 cukety 120 g krémovej ricoty 400 g čerstvého špenátu citrónová šťava 500 ml paradajkovej omáčky hrsť čerstvej bazalky čierne korenie soľ

Krok 1
Cukety nakrájame na tenké podlhovasté plátky. Môžete si skúsiť pomôcť škrabkou na zeleninu. Dáme ich zľahka napariť, zhruba 5-8 minút.

Krok 2
Medzi tým zmiešame ricotu s jemne orestovaným špenátom na ghee masle, alebo tiež zľahka naparenom, len aby nám mierne zvädli listy. Do ricoty primiešame citrónovú šťavu, podľa vašej chuti.

Krok 3
Sparené cuketové plátky poukladáme do vymasteného jenského skla vedľa seba a na natrieme ricottu. Môžeme ich vrstviť ako lasagne a zalievať paradajkovým pretlakom, alebo skúsiť zatočiť, ako plnené cannoli.

Krok 4
Všetko dáme piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov, kým sa vám vrch cukiet pekne nesfarbí do zlatista.

Sledujte kanál spravodajstva Markízy

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo

K téme Recepty

Dôležité udalosti

Sledujte kanál najsledovanejšieho televízneho spravodajstva na internete.