Slané veľkonočné cupcakes

1458559060.jpg

Cesto: 4 vajcia 250 g anglickej slaniny alebo údeného mäsa 50 g Hera Maslová príchuť 4 rožky 150 ml mlieka 3 lyžice hrubej múky 2 hrnčeky zelených byliniek, žihľavy, jarných cibuliek a čerstvého špenátu soľ korenie Krém: 500 g čerstvého krémového syra 100 g Hera Maslová príchuť nasekané zelené bylinky Na ozdobu: natvrdo uvarené prepeličie vajíčka zelené bylinky kúsky dochrumkava vypraženej slaniny

Krok 1
Jeden až dva dni staré rožky nakrájame na malé kocky.

Krok 2
Dáme do misky, zalejeme mliekom, osolíme, okoreníme a necháme asi 15 minút nasiaknuť.

Krok 3
Žĺtky oddelíme od bielok. Žĺtky pridáme do misy ku kúskom rožkov a zamiešame.

Krok 4
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Krok 5
Do zmesi z rožkov primiešame na kocky pokrájané mäso, hrubú múku a nasekané bylinky.

Krok 6
Primiešame rozpustenú Heru.

Krok 7
Do takto pripravenej zmesi zľahka vmiešame sneh, dochutíme soľou a korením.

Krok 8
Cesto rozdelíme do košíčkov na muffiny a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 minút.

Krok 9
Upečené muffiny necháme vychladnúť.

Krok 10
Syr vyšľaháme so zmäknutou Herou a dáme do vrecúška na zdobenie so špičkou. Týmto krémom zdobíme vychladnuté cupcakes.

Krok 11
Navrch položíme polovicu prepeličieho vajíčka uvareného natvrdo, bylinky, a na kocky dochrumkava opraženú slaninku.

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Recepty

Dôležité udalosti