Ostatné

Poďte vypekať s našou novou reláciou. Inšpiruje vás Dolce Tinka

Dolce Tinka

Upečte si spolu s nami vynikajúcu makovú tortu so smotanovo-tvarohovým krémom.

Milujete sladké? Alebo si ho ešte radšej sami napečiete, no niekedy vám už dochádzajú nápady? Tak tu máme niečo pre vás. Inšpirujte sa jednoduchými receptami od našej Tinky. Tá vás vpustí do svojej kuchyne a ukáže vám v rýchlych krokoch, ako na to. 


MAKOVÁ TORTA SO SMOTANOVO-TVAROHOVÝM KRÉMOM

Ingrediencie: 

  • 4 vajíčka
  • 100 g kryštálového cukru
  • 3 PL hladkej múky
  • 3 PL maku
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 250 g tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • vanilínový cukor
  • višne

POSTUP

Bielka zašľaháme s polovicou cukru, druhú polovicu cukru vysypeme až pri zašľahávaní do snehu. Následne pridáme žĺtka a mak a naďalej šľaháme.

Do hladkej múky vsypeme pol lyžičky prášku do pečiva. Múku pridáme do vyšľahanej zmeni a opäť ručne prešľaháme.

Vylejeme do vymastenej tortovej formy a dáme piecť na 20-25 minút pri 160 stupňoch Celzia. 

Krém si pripravíme nasledovne: Zmiešame tvaroch, mascarpone, vanilínový a práškový cukor. Na vychladnuté cesto ho môžete natrieť alebo aplikovať pomocou cukrárskeho vrecka. Tortu dozdobte ovocím, ktoré máte radi. My sme použili zavárané čerešne a čerstvé jahody.


nt
Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

Dôležité udalosti