Tri body pre Real zabezpečil Bale, Real vyhral v San Sebastiane, nezaváhali ani Barcelona a Atletico

Gareth Bale (Real Madrid) v súboji o loptu s hráčmi Bruma (vľavo) a Yuri Berchiche (obaja  Real Sociedad)
Zdroj: TASR/AP

Real sa tak dostal priebežne na čelo tabuľky o dva body pred FC Barcelona a Atletico Madrid, má ale na konte o zápas viac.

Futbalisti Realu Madrid, Atletica Madrid i FC Barcelona v sobotu v boji o španielsky titul zhodne vyhrali. Na čele tak zostala Barcelona s rovnakým bodovým ziskom ako druhé Atletico, Real pred záverečnými dvoma kolami zaostáva o jediný bod.

Zdroj: TASR/AP

Real v 36. kole vydrel napriek neúčasti viacerých hráčov základnej zostavy triumf 1:0 na ihrisku Realu Sociedad San Sebastian. Pred budúcotýždňovou odvetou semifinále Ligy majstrov proti Manchestru City (prvý zápas 0:0) mu pre zdravotné problémy chýbali Cristiano Ronaldo s Karimom Benzemom, iba na lavičke sedeli Pepe, či Marcelo. Favorizovaní hostia sa dlho nevedeli cez dôraznú obranu súpera presadiť, o zisku dôležitých troch bodov ale napokon v 80. minúte rozhodol Gareth Bale presnou hlavičkou po centri Lucasa Vázqueza.

"Splnili sme svoju úlohu a vyhrali sme. Teraz musíme dúfať, že Barcelona a Atletico zaváhajú. Snažili sme sa od začiatku tlačiť a hoci sme dlho nemali šťastie, napokon sme ukázali charakter," povedal bezprostredne po zápase kapitán Realu Sergio Ramos.

Mestský rival Atletico Madrid odpovedal domácim víťazstvom 1:0 nad Rayom Vallecano. O trojbodovom zisku pre madridský celok rozhodol na štadióne Vicenteho Calderóna v druhom polčase striedajúci Antoine Griezmann presnou strelou k žrdi. Pre Atletico to bolo šieste ligové víťazstvo v sérii.

Barcelona uspela na ihrisku Betisu Sevilla 2:0, keď jej pomohlo aj vylúčenie nemeckého obrancu domácich Heika Westermanna v 35. minúte po druhej žltej karte. Oslabení domáci potom po zmene strán nedokázali udržať čisté konto. Kataláncov poslal do vedenia v 50. minúte Ivan Rakitič a triumf favorita spečatil deväť minút pred koncom Luis Suarez. V oboch presných zásahoch svojho tímu mal prsty Lionel Messi.


Primera Division - 36. kolo

Real Sociedad San Sebastian – Real Madrid 0:1 (0:0)
Gól: 80. Bale
Atletico Madrid – Rayo Vallecano 1:0 (0:0)
Gól: 55. Griezmann
Betis Sevilla – FC Barcelona 0:2 (0:0)
Góly: 50. Rakitič, 81. Suarez, ČK: 35. Westermann (Betis)

BRATISLAVA/TASR, mm

Sledujte kanál spravodajstva Markízy

Práve sa číta

NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY

Voyo

Sledujte atraktívne športy naživo aj zo záznamu na Voyo

K téme Futbal

Súvisiace témy

Dôležité udalosti

Sledujte kanál najsledovanejšieho televízneho spravodajstva na internete.