Zahraničné

Lahôdkami proti cukrovke. Prezradíme vám, ako je to možné

CUKROVKAweb_jpg_bez_watermarku_1.jpg

Určite by ste ich mali zaradiť do vášho jedálnička.

Čokoláda, červené víno a jahody. Aj keď to vyzerá ako menu na príjemný romantický večer, v skutočnosti má byť táto trojkombinácia účinnou zbraňou v boji proti cukrovke. Britskí vedci tvrdia, že by sme si ich v rámci prevencie dokonca mali dopriať vo veľkom.

Jahody, maliny, čučoriedky a napokon tmavá čokoláda s vysokým obsahom kakaa. Vedci pripisujú týmto lahôdkam blahodarné účinky. Ak cukrovku druhého typu ešte nemáte a chcete sa jej vyhnúť, určite by ste ich mali zaradiť do vášho jedálnička.

Vedci sledovali dlhé mesiace 2 000 ľudí. Tí z nich, ktorí pravidelne jedli bobuľové ovocie alebo tmavú čokoládu, mali pozoruhodne vyrovnanú hladinu cukru v krvi. Jednoducho im vôbec nekolísala, čiže im cukrovka prakticky nehrozí. Vďačiť za to môžu flavonoidom, ktoré nájdeme aj vo víne.

V prípade čokolády a vína teda platí - radšej v malom množstve ale za to pravidelne. Kombinácia jednej tabličky denne a dvoch deci každý druhý deň navyše pomáha nielen v boji proti cukrovke, ale aj proti srdcovo-cievnym chorobám.


LONDÝN/TV Markíza

NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

Dôležité udalosti