Zaujímavosti

Hmyz servírujú už aj v školských jedálňach. Dostane sa tento trend k nám?

Bez názvu.png

Potrava budúcnosti - aj tak mnohí hovoria hmyzu. V Belgicku ho už bežne predávajú a servírujú vo vysokoškolských jedálňach.

Fašírky z červíkov či tyčinky z mravcov. Takéto špeciality možno už čoskoro nájdete aj vo vašich supermarketoch. V Belgicku ich totiž už bežne predávajú a servírujú vo vysokoškolských jedálňach.

Potrava budúcnosti - aj tak mnohí hovoria hmyzu. A nie je už len špecialitou ázijských krajín. Napríklad na belgickom trhu si návštevníci radi pochutnajú na vyprážaných cvrčkoch a podobných lahôdkach.


Produkty z hmyzu už pomaly plnia aj regály supermarketov. V Amerike ponúkajú proteínové tyčinky z mravčej múky. Fabrika v Belgicku zasa dodáva červíkove nátierky či fašírky.

„Počuli sme mnohých ľudí hovoriť, že hmyz je jedlom budúcnosti, keďže je šetrný k životnému prostrediu, výživný, a čo sa týka chuti, dá sa s ňou pracovať a spraviť z nej gastronomickú pochúťku," vyjadril sa zakladateľ spoločnosti, ktorá vyrába produkty z hmyzu.

BRATISLAVA/TVMarkíza

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

Dôležité udalosti