Stovky filmov a seriálov, obľúbené programy TV Markíza skôr ako v televízii, atraktívne športové prenosy, a to všetko bez reklám a bez viazanosti.
Vyskúšať na 7 dní zadarmoKolega Marián Lechan sa pozrel na výrobu tejto delikatesy v Tepličke nad Váhom.
Kiežby si naša kyslá kapusta zaslúžila takú pozornosť ako kórejské kimčhi. "Fermentovaná" kapusta so zmesou korenín a získala zápis do svetového dedičstva UNESCO.
Pôvod jedla siaha do dávnych čias. Prvé písomné zmienky o kimčhi môžeme nájsť v čínskej poézii Ši-kjung, ktorej vek sa odhaduje na 2 600 až 3 000 rokov. V tom čase sa kimčhi nazývalo „dži". Prvé podoby dnešného kimčhi obsahovali výlučne len čerstvú zeleninu a soľ. Až v 12. storočí sa začali pridávať rôzne ďalšie ingrediencie, ktoré výrazne zmenili doposiaľ tradičnú chuť a farbu jedla.
V súčasnosti sú červené čili papričky základom kimčhi. Zaujímavým faktom je, že Kórea nepoznala tento druh zeleniny do začiatku 17. storočia.
Kolega Marián Lechan sa pozrel na výrobu tejto delikatesy, no kórejským kuchárom dal ochutnať aj našu kapustu zo suda. Čo myslíte, chutila im?