Stovky filmov a seriálov, obľúbené programy TV Markíza skôr ako v televízii, atraktívne športové prenosy, a to všetko bez reklám a bez viazanosti.
Vyskúšať na 7 dní zadarmoTento muž sa takouto činnosťou živí.
Každá dobrá reštaurácia má vlastného someliéra, ktorý odporúča zákazníkom, aké víno sa hodí k jedlu. Počuli ste však už o someliérovi, ktorý vám pri stole poradí s obyčajnou vodou?
Nie je voda ako voda. Aspoň pre tohto odborníka, ktorý pozná každú stolovú vodu na svete. Testuje ju špeciálne pre jednu reštauráciu v Los Angeles.
„Ľudia si nevedia predstaviť, čo vlastne robím. Často mi hovoria, že každá voda predsa musí chutiť rovnako, tak ako aj vyzerá rovnako," tvrdí vodný someliér Martin Riese.
Američania každoročne vypijú takmer 19 miliárd fliaš čerstvej vody. Je to oveľa viac ako ktorákoľvek iná krajina sveta.
"Viete, ľudia musia vedieť rozdiel medzi vodou a sódou a tiež, ktorá voda obsahuje aké látky a k akému jedlu sa hodí. To máte presne tak isto ako s alkoholom. Niekto ho nepije zo zdravotných dôvodov, iní sú na neho alergickí," vysvetľuje odborník.
V Nemecku narodený someliér od malička miloval vodu. Už ako dieťa ju chutnal a zisťoval, odkiaľ pochádza. Odvtedy vedel, čo chce v dospelosti robiť.
"Keď som prišiel do štátov, všimol som si, že ľudia tu pijú extrémne veľa vody. Pomohol som im vodu rozdeliť do tried a teraz jej rozumejú viac," chváli sa Riese.
Odborník na vodu prerazil v rodnom Nemecku už pred takmer desiatimi rokmi, keď zostavil rebríček 20-tich najlepších vôd. Na konte má niekoľko publikácií o vode a teraz chce o jej kvalite presvedčiť aj Američanov. Vyzerá to tak, že za veľkou mlákou ešte nemá konkurenciu a Hollywood ho bude čoskoro milovať.