Zaujímavosti

Výzva pre nášho redaktora. Zjedol jednu z najštipľavejších papričiek

19 Ostre jedloweb_jpg_bez_watermarku_1.jpg
Zdroj: TV Markíza

Videá, kde sa s paprikou pasujú bežní smrteľníci, sú okamžite hitom internetu. Pozrite si, ako reagoval náš kolega.

Ako rozpálené uhlíky. Aj takto sa dá opísať chuť najštipľavejších paprík na svete. My sme hľadali reštauráciu s najostrejším menu. Náš redaktor ochutnal omáčku, ktorú si občas niekto dá len preto, aby vyskúšal, čo vydrží.

Videá, kde sa s paprikou pasujú bežní smrteľníci, sú okamžite hitom internetu. Za pálenie je zodpovedný kapsaicín. Čím viac je tejto látky v papričke, tým ostrejšia je jej chuť. Existuje dokonca aj stupnica ostrosti. Čistý kapsaicín má 16-miliónov stupňov, najštipľavejšia paprička viac ako 2-milióny, habanero cez 100-tisíc.

Pozrite si reakciu nášho redaktora, ktorý sa nechal nahovoriť na túto štipľavú výzvu.




BRATISLAVA/TVMarkíza
Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo

TOP ČLÁNKY

Sledujte kanál spravodajstva Markízy

Dôležité udalosti