Centrum, kde robia z nich múku, ročne vyprodukuje 400 ton červíkov.
V našej reportáži budeme jesť. Slinky sa však budú zbiehať zrejme málokomu. Ukážeme vám bolívijskú novinku.
Červíky - to je základná ingrediencia bolívijskej špeciality. Neverili by ste, ale ľudia si na ne nedajú dopustiť. Možno preto, že netušia, že ich práve v týchto keksoch zjedli.
Červíky v sušienkach chovali v bolivíjskom centre, ktoré celkovo zamestnáva tritisíc farmárov.
Mnohí z nich si takto môžu privyrobiť extra peniaze. Centrum ročne vyprodukuje 400 ton červíkov.
Na vyživovanie pôdy používajú zajačí trus. Jeden zo stupňov spracovávania červíkov je, že ich ponoríme do slaného nálevu, v ktorom zahynú. Po ich vysušení z nich urobíme múku a tá potom končí v keksoch.
Producenti zdôrazňujú, že keksy z červíkov sú veľmi zdravé. Vďaka špeciálnej zložke majú vysokú výživovú hodnotu. Obsahujú veľa bielkovín a ďalších živín ako je vápnik a 3 omeg mastné kyseliny.