Stovky filmov a seriálov, obľúbené programy TV Markíza skôr ako v televízii, atraktívne športové prenosy, a to všetko bez reklám a bez viazanosti.
Vyskúšať na 7 dní zadarmoPrvá zastávka bola sedemstoročná horská dedinka Monstein v kantóne Graubunden.
Keď spojíte jazdu na motocykloch s panorámou švajčiarskych Álp, vznikne cesta s veľkým výhľadom a malou premávkou. Ak sa chcete inšpirovať, poďte sa s nami pozrieť do krajiny syrov a čokolády. A nie len to - Švajčiarsko ponúka oveľa viac.
Do Zürichu naša československá skupina - v zložení deväť chlapov a jedna žena - priletela. Na motorky sme sadli až v predajni, kde nám ich požičali. A výlet sa mohol začať. Z Zürichu do Davosu, odtiaľ zastávka v Andermatte a späť. Celkovo vyše 600 kilometrov na dvoch kolesách.
Prvá zastávka bola sedemstoročná horská dedinka Monstein v kantóne Graubunden. Celkovo má Švajčiarsko 26 kantónov. Tie sú jeho autonómnymi členskými štátmi s vlastnou ústavou aj zákonmi.
V Monsteine majú unikátny prameň. Krištáľovo čistá voda pramení na jednom z najvyššie položených miest Švajčiarska. Namiesto minerálky ju ale používajú na výrobu piva. Ešte donedávna sa preto tento pivovar hrdil titulom najvyššie položený v Európe.
Potom sa ale konkurenční Taliani rozhodli variť pivo o sto metrov vyššie a toto prvenstvo Monsteinu vzali. Švajčiarski sládkovia si pre to vymysleli nový slogan: Posledná pivná zastávka na ceste do neba.
Za posledný rok tak v 8 miliónovej krajine s rozlohou 41 tisíc štvorcových kilometrov okrem bankových kont narastá aj počet pivovarov.
Cestou do prvej destinácie nás však neosviežilo iba pivo, ale aj dážď. Nevyspytateľné počasie vo Švajčiarsku spôsobilo, že sme premokli do bodky my aj kamera.
Brzdiť na klesajúcich a navyše ešte aj mokrých serpentínach však stojí energiu. Neskoršiu zmenu počasia preto všetci uvítali.Máme za sebou niečo vyše 200 km a musíme povedať že počasie nám naozaj praje. Kým pred chvíľou sme mokli môžeme povedať, že teraz nám už je aj celkom teplo.
A po takom vyčerpávajúcom dni by bol hriech nedať si dobrú večeru. Typické švajčiarske fondue - roztopený syr, do ktorého si namáčate napríklad kocky chleba - nám pripravil Slovák.