Budú sa vám zbiehať slinky. Pozrite si najdlhšiu slovenskú jaternicu

Najdlhšia jeternica na Slovensku
Najdlhšia jeternica na Slovensku Zdroj: TV Markíza

Mäsiari ukázali celú jej prípravu.

Jaternice, krvavničky, hurky. Domáce zabíjačky či fašiangy sa bez nich nezaobídu. My vám teraz ukážeme najdlhšiu slovenskú. Keďže ju pripravovali na východe - nebude to jaternica, ale hurka.

Jednoduchá príprava a keďže receptúra vychádza z dávnych zvykov a tradícií, aj pomerne lacná. „Mäso ovarové, všetko sa melie na jemno a krúpy jačmenné. Krv. Cibuľka spražená, aby dodala tú správnu chuť, tú správnu arómu," opísal prípravu mäsiar Štefan Krankota.

„Pekne sa to osolí, okorení. A plní sa do bravčových čriev," doplnil ho mäsiar Miroslav Varga.

Viac v reportáži Pavla Siváka.


SVIDNÍK/TV Markíza

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na Voyo

Dôležité udalosti