Vo svete je hitom tohto leta gotická zmrzlina. U nás maková so slivovicou

Ilustračné foto.
Zdroj: TV Markíza

Zmrzlinári vymýšľajú stále nové a nové príchute, favoritom každej sezóny zostáva čokoládová.

Zmrzlina, po ktorej si za volant radšej nesadajte, lebo nafúkate alebo zmrzlina z kokosového popola. Aj zmrzlinový svet sa riadi trendmi. Zisťovali sme, ako ju robia profíci, a či si túto pochúťku vieme urobiť aj doma.

Gotická zmrzlina je hitom tohto leta vo svete - čierny kornútok a v ňom čierna zmrzlina.

"Veľmi sa nám ujala maková so slivovicou. Lebo som chcela robiť niečo rídzo slovenské," povedala zmrzlinárka Soňa Lavová.

Zmrzlina sa dá vraj vyrobiť naozaj zo všetkého. Soňa Lavová hravo mieša v kuchyni kadečo. Začínala však na istotu - zmrzlinou podľa receptov starých Talianov.

"Zmrzlinu nie je ťažké vyrobiť, je to ľahšie ako koláč," uviedla Lavová.

Chce nám dokázať, že zmrzlinu si viete za hodinku urobiť aj sami doma. Len nebude taká krémová a nadýchaná.


"Tie suroviny sú naozaj reálne, ak povieme, že je jahodová, tak v tej receptúre máme 50 percent jahôd, ak je smotanová, tak je tam plnotučné mlieko a šľahačka," upresnila.

Krája čerstvé jahody, zalieva ich citrónovou šťavou, vodou a sype na ne cukor. Že na pulte zmrzlina zostarne, vraj nehrozí. Tá, čo sa za dva dni nezje, končí v koši.

Zmrzlinári vymýšľajú stále nové a nové príchute, favoritom každej sezóny zostáva čokoládová. Zmrzlina patrí k letu. Na Slovensku sme sa vraj ešte nenaučili - vychutnať si ju aj v zime.

NITRA/TV Markíza

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

K téme Slovensko

Dôležité udalosti