Skúsili by ste dubákovú zmrzlinu? Kuchár z Rajca pracoval na jej vývoji dva roky

Unikátna dubáková zmrzlina
Unikátna dubáková zmrzlina Zdroj: TV Markíza

Pri dubákovej zmrzline Vlado nekončí a už teraz premýšľa aj nad zdravšou variantou, z hlivy ustricovej.

Slaninová, cesnaková, chrenová, z wasabi, z vína či piva. Výrobcovia zmrzlín vo svete sa inšpirovali už naozaj rôznymi bizarnými príchuťami. No na jednu predsa len neprišli. Vynaliezavý kuchár z Rajeckej doliny ale áno. A ak vám narobíme chute, možno si ju vyrobíte aj doma.

Ak patríte medzi tých čo so sebou nosia aj košík na huby a dubáky máte radi nielen v praženici, možno skúsite aj osviežujúcu zmrzlinu. Na jej vývoji dva roky pracoval šéfkuchár Vlado Lokšík.

Usušené huby rozvaril s kryštálovým cukrom tak, aby ich boli schopný rozmixovať.Ďalej sa už postupuje ako pri klasickej zmrzline.

Podľa chuti pridáme škoricu, čokoládu, med, trochu morskej soli a na záver šéfkuchárové tajomstvo…posypeme čiernym mletým korením. Pri dubákovej zmrzline Vlado nekončí a už teraz premýšľa aj nad zdravšou variantou, z hlivy ustricovej.

Čo na dubákovú zmrzlinu hovoria ľudia, si pozrite v reportáži


ŽILINA/TV Markíza

TOP ČLÁNKY

Voyo

Sledujte Televízne noviny vo full HD a bez reklám na VOYO

Dôležité udalosti