Stovky filmov a seriálov, obľúbené programy TV Markíza skôr ako v televízii, atraktívne športové prenosy, a to všetko bez reklám a bez viazanosti.
Vyskúšať na 7 dní zadarmoObsahuje viac ako 900 receptov gazdiniek z konca 19. storočia a začiatku 20. storočia.
Recepty na "pečienku s vrchného šialu", "čvíkoty na pečienku" či "jemný orešník", to je len zlomok návodov na prípravu tradičných jedál, ktoré pred rokmi v prvej slovenskej kuchárskej knihe vôbec zostavila Terézia Vansová. Táto unikátna kuchárska kniha plná tradičných receptov sa dočkala svojho ďalšieho vydania ako faksimile, teda v podobe, ako vyšla v pôvodnom vydaní.
Kuchárska kniha Terézie Vansovej vyšla prvýkrát v roku 1914. Obsahovala viac ako 900 receptov gazdiniek z konca 19. storočia a začiatku 20. storočia. "Vansová ich zozbierala po celom Hornom Uhorsku. Kniha odzrkadľovala stravovacie návyky ľudí z nižšej spoločenskej triedy, ale aj vtedajšej smotánky," priblížil Jozef Poliak.
Kniha je podľa jeho názoru zaujímavá najmä v tom, že recepty v nej sú aktuálne aj dnes. Je písaná pútavo, svojským, niekedy pre dnešnú generáciu až humorným jazykom. Približuje zásady prípravy pokrmov či stolovania, hovorí napríklad aj "o chovaní sa pri stole". Recepty sú rozdelené do jednotlivých kapitol.